#CPO #inspiratie #energieconcepten

Een appartement uit 2017 in de Groene Mient Den Haag

Groen dorp in de grote stad! Een bijzonder sociaal ecologisch en energieneutraal woonproject. 

Vandaag ben ik langs geweest bij een bewoonster van de Groene Mient in Den Haag. Ze woont met haar man en zoon in een appartement op de derde verdieping. Vanaf het balkon is er een mooi uitzicht op de gezamenlijke binnentuin. Het appartement heeft twee woonkamers, een gezamenlijke keuken, een badkamer en twee slaapkamers. Er is geen afgesloten gang waardoor de ruimtes in elkaar overlopen. Door de geheel glazen voordeur stap je direct de mooie keuken in. Doordat ze intensief hebben meegedacht tijdens het hele project, ook over hun eigen woning, is de woning een uniek thuis geworden.

In Groene Mient vinden stadsmensen elkaar in een gezamenlijke visie. De essentie van deze visie is om de verbinding terug te vinden. En dit hebben ze verwezenlijkt in een sociaal ecologisch woonproject, waar mensen zich verbonden voelen met zichzelf, met elkaar, met de buurt, met de wereld en met de natuur.

Er zijn woningen voor verschillende woonwensen en budgetten, maar met een gezamenlijk beeld naar buiten. Een beeld dat de gezamenlijke visie van Groene Mient uitstraalt.

Mensen voelen zich verbonden

Die gezamenlijkheid hebben ze gevonden door samen aan het project te werken, iedere vanuit eigen kennis en mogelijkheden. Ze hebben uitgewisseld, gediscussieerd, zijn op excursie geweest, hebben onderzoek gedaan en hebben gaandeweg een unieke identiteit en planvorming gerealiseerd die eigenheid, creativiteit en verbintenis uitstraalt.

Er zijn drie varianten van het basisconcept Groene Mient woning gebouwd

  1. variant basisconcept: all electric
  2. variant basisconcept: warmtepomp
  3. variant basisconcept: zon

bron: www.groenemient.nl Lees meer over dit mooie project

Architect:  Architektenkombinatie en FilliéVerhoeven in nauwe samenwerking met de toekomstige  bewoners.
Uitvoering door: bouwbedrijf Sprangers uit Breda