Werkwijze

Hartelijk dank voor al je werk t.a.v. het opknappen van het gebouw  aan de Voorthuizenstraat .  De dependance van de  “De la Reyschool” heeft hierdoor een “eigen”  gezicht gekregen. 
Jouw kennis,  visie en ideeën waren voor ons verfrissend en leidend. Het resultaat mag er dan ook zijn. Er staat een gebouw dat er weer als nieuw uitziet.  Het is de investering dubbel en dwars waard geweest.  Ook de reacties die ik gekregen heb van het bestuur en niet onbelangrijk de ouders waren zeer positief.  Dank.

Henri Reijgersbergdirecteur basisschool

Ruimtes, gebouwen hebben invloed op hoe mensen, kinderen functioneren en hoe ze zich voelen. Als een vervallen ruimte, gebouw na een renovatie, een verbouwing weer staat te stralen, dat doet wat met je! Of het nu gaat om een woning, school, zorgcentrum of kantoor. De gebruikers moeten er fijn kunnen wonen, werken en spelen. Ik ontwerp voor mensen, de gebruikers. Het gaat om hun beleving die we samen onderzoeken.

Bestaande gebouwen hebben een ziel, ze vertellen een verhaal en vaak hebben ze bijzondere details, in kleur- en materiaalgebruik. De keuzes voor behoud en aanpassing moeten met zorg gebeuren.

Uiteraard is het verduurzamen daar een noodzakelijk onderdeel van. Dat kan gaan om energie besparen of om het vergroenen. De overwegingen daarvoor verschillen per persoon en organisatie. Het resultaat is een fijnere  en gezondere woon-, werk-, en speelomgeving.

Geen idee waar te beginnen? Ik maak de kansen en mogelijkheden van jouw gebouw of ruimte helder en inzichtelijk. De keuzes maken we samen.

Laat je gebouw, je woning, de buitenruimte weer stralen, geef het weer kleur. Waar kan ik jou mee helpen?

Een opdracht kan bestaan uit onderstaande stappen. Dat bepalen we in overleg.

Ik lever maatwerk van kleine tot grote transformaties. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Kennismaking

Voorafgaand aan elk project vindt er uiteraard een kennismakingsgesprek plaats. Het gaat over jullie vraag, het gebouw of de ruimte, de wensen en eisen. De verwachtingen en budgetten worden besproken. Op basis van dit gesprek maak ik een heldere offerte met omschrijving van de werkzaamheden.

Onderzoek
Naar het gebouw en naar de mensen die het gaan gebruiken. 

Voorontwerp
Ik ga aan de slag met het schetsen, onderzoeken en analyseren van het project en jullie wensen. Zo ontstaan de eerste ontwerpvoorstellen van het interieur en exterieur. Om aan jullie de problemen en oplossingen van een ruimte uit te lichten, zullen in deze fase meestal meerdere voorstellen worden gedaan.

Werkzaamheden:

 • onderzoek naar de gemeentelijke bepalingen voor de specifieke locatie
 • voorlopige keuze voor materialen en kleuren
 • zo nodig overleg met een constructeur
 • voorlopige kostenraming
 • ontwerptekeningen op schaal en eventueel maquettes

Definitief ontwerp
Het gekozen voorstel wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Werkzaamheden:

 • uitwerking technische details en materiaalgebruik
 • definitieve begroting
 • uitgewerkte technische tekeningen.
 • overleg met gemeente en constructeur
 • indienen bouwaanvraag

Bouwvoorbereiding
Deze stap is om voor de uitvoerende partijen en leveranciers alles inzichtelijk te maken en voor het maken van offertes voor de uitvoering van het plan.

Werkzaamheden:

 • nauwkeurig omschrijven werkzaamheden en materialen
 • overleg met instanties en constructeur

Prijs- en contractvorming
In deze fase worden alle offertes voor uitvoering van het project aangevraagd bij de desbetreffende uitvoerende partijen en vervolgens gecontroleerd, waarna advies gegeven kan worden over de keuze van de uitvoerende partij(en).

Begeleiding en oplevering
Tijdens de uitvoering van het project wordt op de bouwplaats de voortgang, de kwaliteit en het budget gecontroleerd van de ontworpen onderdelen.

Lees hier over de taakbeschrijving in de consumentenregeling