Een prachtige grote begane grond woning uit 1885 met veel originele details en met een grote diepe tuin. De nieuwe eigenaar is er eerst gaan wonen om te ervaren hoe de woning aanvoelt, wat ze wel wil behouden en wat ze graag wil aanpassen. Aan de voorzijde is nu de slaapkamer, gescheiden door een laag muurtje van de woonkamer. Aan de achterzijde is de open keuken met grote openslaande deuren naar de enorm diepe achtertuin. De badkamer zit in een soort tussenruimte. Er is nog een bergruimte middenin de woning en aan de tuin is er een berging. Met zo’n grote woning wil de eigenaar ook graag een mooie slaapkamer aan de tuin, afgescheiden van de rest van de woning.

Alle wensen zijn eerst vertaald in drie schetsontwerpen. De eigenaar heeft een moodboard gemaakt en opgehangen aan de muur. In nauwe samenspraak is er een keuze gemaakt voor een aanbouw met de uitstraling van een strandhuisjes. Het interieur wordt een combinatie van moderne en klassieke elementen. De badkamer is verplaatst en daarvoor is een nieuwe indeling en afwerking ontworpen, passend bij haar smaak. Diezelfde sfeer wordt doorgetrokken naar de hal en het vernieuwde toilet. De CV ketel wordt verplaatst en er komt een nieuw zuinig ventilatiesysteem. Ook de kelder wordt aangepakt zodat die beter geventileerd wordt en het vochtprobleem is opgelost.

Er was bezwaar van de buurman op de omgevingsvergunning maar inmiddels is die verleend. Er volgt nog nader overleg met de buurman over exacte plaatsing van de muur ten opzichte van de erfgrens. In maart start de verbouwing en bouw van de aanbouw.

soort project: Aanbouw en interieur ontwerp met advies verduurzaming.
jaar: januari 2021-heden
opdrachtgever: Particulier
aannemer: Nivo Bouw
architect: Monique Rijksen