Verduurzamen

Ik heb in het verleden contact gehad met Monique Rijksen. Zij heeft een heel mooi adviesburo in Den Haag en zij omarmt ook de visie op een integrale aanpak. Duurzaam verwarmen vraagt om een mix van energiemaatregelen, Monique overziet dit goed. Monique heeft daarnaast  ook een stevig netwerk dus kan ook richting de concrete oplossingen goed meedenken.

Ron StetCoen Energie Comfort

Monique is niet alleen een zeer bekwaam architect maar weet ook bewoners mee te nemen in een energie besparingsproject dat ze voor de gemeente heeft uitgevoerd. Door haar vriendelijke benadering en doorzettingsvermogen heeft het project de Ellips een zeer hoge participatie score gehaald.

Jetty Karthausgemeente Den Haag

Duurzaam verbouwen begint met een goed plan

Waar kan ik jullie, woningeigenaren mee helpen?

Ik kan jullie helpen met het bepalen van jullie doel, het gewenste comfort en de vertaalslag naar toe te passen maatregelen. We starten met te kijken naar huidig energie- en watergebruik. Is een gezond huis belangrijk voor jullie? Ik geef advies over toe te passen materialen. Het toekomstig gebruik is ook van belang. Denk aan de oude dag, toegankelijkheid en onderhoudskosten. Weet wat bij jou, jullie past. Wordt het een’ natuurhuis’, een ‘slim gedaan huis’ of een ‘modern comfort huis’?

Ken je huis, ken jezelf en de overige gebruikers en ken de context van je woning.

Je koopt een nieuw huis, of je bent van plan jouw, jullie huis te renoveren. Dat is het ideale moment om te kijken naar manieren om het huis te verduurzamen of wellicht wel energieneutraal te maken. Als je dit direct mee kan nemen tijdens de verbouwing scheelt dat een hoop geld en moeite.

Snel inzicht in de duurzame staat met de Energie QuickScan

Voor € 225,- incl. btw

Resultaten:

  • Duidelijkheid over de bouwkundige- en installatietechnische staat van de woning.
  • Het huidige energieverbruik wordt bekeken en vergeleken met het gemiddelde verbruik van vergelijkbare woning en huishouden.
  • Inzicht in maatregelen die je kunt nemen om jouw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken.
  • we bespreken de maatregelen om de woning duurzamer & gezonder te maken.
  • Verslag van het gesprek met maatregelen informatiebladen en informatie over subsidie.
  • Doorverwijzing, indien gewenst, naar uitvoerende partijen.

Voor 1 woning tot 120 m2, binnen straal van 15 km om Den Haag, ook voor woning die onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren.

Verduurzamen én Verbouwen?

Energie besparen kan een doel op zich zijn maar het gaat toch vooral over het verbeterde comfort, een fijnere mooiere omgeving. Gaan je behalve renoveren ook de woning verbouwen? Het kan gaan om een aan-, uit- of opbouw of een interne verbouwing. Ik kan jullie helpen met het maken van een ontwerp en het uitvoeren ervan.

Lees er hier meer over.