#lopendproject #duurzaamverbouwen #energieneutraal #woningmetkarakter

van Bouwval naar Fijn en energieneutraal Thuis

Ruimtelijk en verduurzamingsplan gemaakt, samen met de nieuwe eigenaren en een installatie-adviseur, voor een vervallen en verouderde woning uit 1921. 

Een jong stel is vol enthousiasme bezig om er hun droomhuis van te maken met hoge duurzaamheidsambities. Ik ben gisteren wezen kijken en het wordt echt een bijzondere woning. Het weghalen van de oude trap, van de begane grond naar de eerste verdieping, en de gekozen positie en vorm van de nieuwe trap zorgt voor een enorme ruimtelijkheid in de woning. De bestaande garage is aan de tuinkant deels een woonkeuken geworden.

De lange zichtlijn van ca. 26 meter, vanaf de voordeur, door het raam in de achtergevel tot helemaal achterin de tuin maakt er een bijzondere woning van. Het was een idee van de opdrachtgever die we hebben kunnen realiseren doordat we een goeie en mooie oplossing hebben gevonden voor de nieuwe trap. Vanuit de woonkamer op de 1e verdieping kun je via het trapgat, via de grote nieuwe pui met openslaande deuren, ook weer dwars door de woning heen kijken. Het maakt het echt hun woning, een woning met karakter.

Doordat het dak aan de bovenzijde is geïsoleerd kunnen de balken in het zicht komen op de slaapverdieping wat een mooie sfeer oplevert in de slaapkamers.

Om het energieverbruik te verminderen wordt de woning zeer goed geïsoleerd. Er is een douche WTW en een wasmachine met hotfill. Op de begane grond en de eerste verdieping komt overal vloerverwarming.

Het opwekken van duurzame energie: Het dak ligt vol met zonnepanelen en er is ruimte vrij gehouden voor een zonneboiler. Er is een grote installatieruimte waar straks plek is voor de binnenunit van de warmtepomp en het boilervat.

De ventilatie in de woonruimtes wordt verzorgd door climarad ventilatie-units.