Renovatie-verbouw woningen Rozengracht

tot 7 sociale huurwoningen, 2 koopwoningen en 3 kantoor en/of bedrijfsruimtes.

Soort project: Renovatie van 4 panden op de Rozengracht, Amsterdam, tot 7 sociale huurwoningen, 2 koopwoningen en 3 kantoor en/of bedrijfsruimtes.
Jaar: 2005-2011
Opdrachtgever: Eigen Haard woningbouwcorporatie, Amsterdam
Bouwer: Van Braam Minnesma Bouw, Wormerveer
Constructeur: Strackee, Amsterdam
Architect: Scala Architecten, Den Haag. Mieke Bosse, Nellianna van den Baard en Monique Rijksen

Het project Rozenrood te Amsterdam bestaat uit twee delen; sloop/nieuwbouw aan de Rozenstraat en renovatie aan de Rozengracht. Het project is als 1 cluster met een gezamenlijke binnentuin ontwikkeld.

De woningen op de Rozengracht zijn gerenoveerd, de bestaande gevels zijn gerestaureerd. Er zitten zeven sociale huurwoningen in en twee van de kleine panden zijn bestemd voor de verkoop. Op de begane grond is ruimte voor drie bedrijven. Het ensemble van de 4 karakteristieke panden moest behouden blijven. Rozengracht 71 is een Rijksmonument. Alle noodzakelijke, constructieve aanpassingen zijn in overleg gebeurd met monumentenzorg. De voorgevels op de verdiepingen zijn gerestaureerd. Voor de gevels op de begane grond is gekeken naar oude tekeningen die er nog waren en aan de hand daarvan zijn de nieuwe bedrijfs en/of winkel puien ontworpen. Van op instorten staande panden staan ze er nu weer prachtig bij voor de volgende 50 jaar.

bekijk presentatie als pdf-bestand