Energiescans woningen

Quickscan energie- en onderhoud voor particulieren

soort project: Quickscan energie- en onderhoud voor particulieren
jaar: 2016-2017
opdrachtgever: Gemeente Den Haag
architect-adviseur: PKW Delft en Monique Rijksen

Bewoners in Den Haag die geïnteresseerd zijn in verduurzamen konden zich opgeven voor een gratis Quickscan Energie. Via de pop-up store Goudsbloemlaan, via advertenties in lokale blaadjes of via de website van de gemeente Den Haag.

De scans heb ik uitgevoerd in opdracht van PKW. Doordat ze tegelijkertijd konden starten met scans in Leiden heb ik de scans in Den Haag overgenomen en in samenspraak met PKW uitgevoerd. Als onafhankelijke adviseur ga ik bij de mensen langs en loop ik samen met de bewoner door de woning om te kijken waar de kansen liggen om te verduurzamen. We beginnen met het doornemen van de energienota voor gas en elektriciteit. Ik kijk niet alleen naar bouwkundige en installatietechnische mogelijkheden, maar geef tijdens het keukentafelgesprek ook tips om meteen al energie te besparen. Na het bezoek ontvangen mensen nog een verslag van wat we hebben besproken.

Hebben mensen behoefte aan een onderhoudsscan dan kon dat ook. Daarbij heb ik ook veel advies gegeven over de Vereniging van Eigenaren (VvE). Hoe activeer je de VvE en hoe regel je het bestuur en onderhoud?

Als mensen na het advies geheel ontzorgd wilden worden (voor subsidie-aanvragen, offerte-aanvragen en begeleiding van de verbouwing) dan werden ze daarmee geholpen door Stichting het Groene Platform.

Na 75 scans een goed beeld gekregen van de woningen in Den Haag! Geen enkele woning (en mensen met hun vragen) is hetzelfde. Leuk ook om mensen zo direct verder te kunnen helpen.

Heeft u ook interesse in een energiescan? Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden of voor het maken een afspraak. Ook voor subsidie-aanvragen, offerte-aanvragen en begeleiding van de verbouwing.

informatieve websites:
Milieucentraal
gemeente Den Haag
energieloket
VvE-balie
De Groene Menukaart