soort project: Dakopbouw en verbouw woning Nunspeetlaan, Den Haag
jaar: 2017-heden
opdrachtgever: Esther
aannemer: ntb
werktuigbouwkundig installateur: ntb
elektrotechnisch installateur : ntb
architect: Monique Rijksen

In verband met het gaan samenwonen is er de wens om de woning te vergroten. Op de derde verdieping zijn nu alle woonruimtes, de keuken, woonkamer, slaapkamers en badkamer. Deze verdieping wordt verbouwd. De badkamer verplaatst naar de nu derde slaapkamer/rommelkamer. De slaapkamer van de dochter wordt vergroot. De keuken wordt wasmachine- en bergruimte. De woonkamer wordt een chill-kamer waar televisie gekeken kan worden en ongestoord kan worden gegamed en muziek kan worden gemaakt. De woonkamer en keuken komen in de nieuwe dakopbouw.

De dakopbouw is ontworpen als 1 grote lichte open ruimte met 2 grote schuifpuien naar het dakterras. De vaste leidingkoker die net weg kon vormt de scheiding tussen de keuken en woonkamer. De vorm van de kap komt voort uit het bestemmingsplan. Eigenlijk mag de helling maar 40 graden zijn maar hij is ontworpen als 70 graden om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Nu maar duimen dat het lukt om het door de Welstand te krijgen.

Reactie klant: ”Prettige samenwerking van begin tot het eind van de verbouwing. Altijd bereikbaar en nuttige adviezen en tips waar we zelf nog niet aan gedacht hadden. Eindresultaat mag er wezen en we gaan hier nog lang van genieten!!”