Het gaat om een 2-laags appartement dat geheel gerenoveerd en verduurzaamd gaat worden. De zolderverdieping was nooit als woonverdieping bedoeld. Die wordt nu constructief en ruimtelijk geheel aangepast zodat het een volwaardige slaapverdieping wordt. De woonverdieping wordt anders ingedeeld waardoor er een ruime hal ontstaat en er een verbinding komt tussen de keuken en de eetkamer. Er komt een nieuwe trap centraal in de woning waardoor er aan de voor- en achterkant fijne woonruimtes ontstaan. Alles wordt aangepakt, er komt een nieuwe keuken, toilet en badkamer.

De ambitie van de eigenaren is om van het gas af te gaan. Een installatie adviseur heeft doorgerekend met welke installaties dat mogelijk is. De woning wordt geheel na-geïsoleerd. Als het lukt wordt ook het kozijn naar het balkon vervangen door een nieuw geïsoleerd kozijn met HR++ glas en dubbele openslaande deuren. Op het dak komen zonnepanelen.

Op dit moment zijn we bezig met de aannemer selectie. De verwachting is dat de verbouwing dit jaar gaat starten.

soort project: Verbouwen en verduurzamen 2-laags appartement
jaar: november 2023 – heden
opdrachtgever: Particulier
aannemer: ntb
installatie adviseur: Joost Hofman, Hofman Technisch Advies
constructeur: Hasan Can, CAN Engineering B.V.
architect: Monique Rijksen