Lichtproject Stationsweg

Lichtproject Stationsweg, Den Haag. Haalbaarheidsonderzoek, projectleiding, onderzoek naar de bestaande gebouwen en maquette.

Soort project: Lichtproject Stationsweg, Den Haag. Haalbaarheidsonderzoek, projectleiding, onderzoek naar de bestaande gebouwen en maquette.
Jaar: november 2012-eind 2013
Beeldend vormgever: Rob Thuis
Opdrachtgever: De Gemeente Den Haag, Leo van der Meij
Constructeurs: Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau en Ingenieursbureau Broersma B.V.
Architect: Monique Rijksen

De bewonersorganisatie van de Haagse Stationsbuurt het Buurtstation is in 2009 gestart met een initiatief om creatieve sierverlichting op de Stationsweg (en de Wagenstraat) te realiseren. Omdat de Stationsbuurt van oudsher een artistieke uitstraling heeft is het uitgangspunt originaliteit en creativiteit. De ketting, een lichtproject voor de Stationsbuurt, is ontworpen door Rob Thuis, beeldend vormgever. Het bestaat uit de schakels en de verbindingen.

Aan mij de opdracht om het project te leiden in  samenwerking met de gemeente, om de haalbaarheid te onderzoeken van de uitvoering van het lichtplan, schakel 1 en schakel 5. Dat ging om het completeren van de informatie die nodig is om de constructeurs te kunnen laten berekeningen en tekenen. Daarna het maken van een maquette van schakel 1 ten behoeve van het overleg met omwonenden.