Portfolio

IMG_6507 (Small)

Verbouw woning Hanedoesstraat

oort project: Verbouw woning Hanedoesstraat, Den Haag. Meedenken, ontwerp maken en tekeningen maken voor de uitvoerder.
jaar:
 2016
opdrachtgever: Particulier
uitvoerder: Bouwbedrijf Dominic BV en SBC-aannemers bv, Ronald Schijf.
architect: Monique Rijksen

(De foto’s zijn per ruimte van situatie ervoor, tijdens de bouw en erna)

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

img_6378-small
img_6381-small
img_6507-small
img_6746-small
img_6743-small
img_6385-small
img_6515-small
img_6742-small
img_6392-small
img_6510-small
img_6740-small
201608-plattegrond-beggrond-1-50-nieuw-161003

De opdrachtgeefster wilde graag een open keuken, een doorkijk van de gang naar de keuken en meer licht en bergruimte. Door de diverse doorbraken is het een lichte ruimtelijke woning geworden met veel bergruimte. Een zijkamer is bij de keuken getrokken en er is een doorbraak gemaakt van de woonkamer naar de keuken. Vanuit de hal kijk je zo de keuken in en door naar buiten. Op de begane grond is het toilet bij de badkamer getrokken en zijn de deuren naar de slaapkamers dicht gemaakt. Het is nu een prettige lichte badkamer geworden waar zelfs de wasmachine en droger naast elkaar inpassen. Er is veel kast- en bergruimte gemaakt zoals de wens was. Er is een trap toegevoegd, van het balkon naar de tuin. De woning is tevens verduurzaamt door het plaatsen van dubbel, hoogrendementsglas met ventilatieroosters. Het vocht- en geluidprobleem is opgelost.

Klantreactie:
Het was prettig samenwerken met Monique. Hoewel mijn appartement zich niet heel makkelijk leende om tot een optimaal duurzaam geheel om te bouwen, heeft Monique leuke en praktische tips kunnen geven. Ze heeft op rustige wijze mijn droombeelden bij kunnen stellen tot iets realistisch. Dankzij haar hulp is mijn keuken zo enorm ruim en heb ik nu meer kastruimte dan waar ik aanvankelijk op had gehoopt. De mannen hebben op basis van haar tekeningen het appartement weten om te bouwen. Het was in ‘orginele staat’(uit 1957). Een kamertje boven opgeofferd voor een ruime keuken, een extra w.c. en een garderobekast in de gang. Beneden de piepkleine badkamer en w.c. samengevoegd, deuren naar slaapkamers dicht zodat er nu een relatief ruime badkamer met w.c. + ruimte voor wasmachine en droger is ontstaan.

Dank je Monique, leuk dat je nog bent komen kijken hoe het uiteindelijk allemaal geworden is!