Verduurzamen

Duurzaam verbouwen begint met een goed plan

Voor je kunt beginnen met het duurzaam verbouwen van jouw woning, school, kdv of zorgcentra moet je helder voor je hebben wat je wilt bereiken met de verbouwing. Ken je huis, je gebouw, ken jezelf en de overige gebruikers en ken de context van je woning, je gebouw.

Denk na over toe te passen materialen, gewenste comfort, gezondheid, energiegebruik en watergebruik. Denk na over toekomstig gebruik, denk aan de oude dag, toegankelijkheid en onderhoudskosten. Weet wat bij jou, jullie past.

Energiebesparing in combinatie met verbeteren van de ruimtelijke beleving

Energie besparen kan een doel op zich zijn maar het gaat toch vooral over het verbeterde comfort, een fijnere mooiere omgeving. Geen doel op zich maar wel vanzelfsprekend en noodzakelijk om bij iedere opgave mee te nemen.

Naast inzicht bieden in ruimtelijke oplossingen geef ik advies aan eigenaren op het gebied van energiebesparing en energie opwekking.

energiescan woningen

Energie Quickscan woning

Met de energiescan krijg je inzicht in maatregelen die je kunt nemen om jouw woning in optimale staat, comfortabeler en energiezuiniger te maken. Binnen de eigen woonwensen en –behoeften. Als onafhankelijk adviseur kom ik bij je langs om jouw huis te bekijken. Het bezoek duurt ongeveer 1 uur.

  • we bekijken samen jouw woning, de bouwkundige- en installatietechnische staat,
  • het huidige energieverbruik wordt bekeken en vergeleken met het gemiddelde verbruik van vergelijkbare woning en huishouden,
  • we bespreken de maatregelen om de woning duurzamer & gezonder te maken

Daarna krijg je een verslag van het gesprek met maatregelen informatiebladen en informatie over subsidie.  Je kunt zelf op zoek naar een partij voor het duurzaam onderhoud. Als je daar behoefte aan hebt kan ik je ook doorverwijzen.

Snel inzicht in de duurzame staat van jouw woning voor € 225,- incl. btw

  • ook voor woning die onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren
  • voor 1 woning tot 120 m2, binnen straal van 15 km om Den Haag

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u advies over duurzaam verbouwen, over energiebesparing?

Traditioneel, energiezuinig, duurzaam, ecologisch of biologisch verbouwen?

Ik help mensen met de eerste stap, op weg naar hun ideaal. Door mijn brede kennis wijs ik je de weg in duurzaamheidsland. Ik bied inzicht in de mogelijkheden, de kansen voor jouw specifieke situatie, de woning en zijn bewoners. Samen Duurzaam Verbouwen.